14 Şubat 2012 Salı

WHEN HARRY MET SALLY...(1989)






Bazı filmler vardır; sıkıldığınız, mutsuz hissettiğiniz, mutlu olduğunuz yada işinizin gücünüzün olmadığı zamanlarda ilk olarak aklınıza o düşer. Ve onu tekrar seyretmek istersiniz. Ben böyle filmlere “Can Yeleği Filmler” adını verdim. Sizi boğulmaktan kurtaran ve yukarıda tutan filmler.. 

Yüzyılın en iyi romantik komedisi olan bu kült filmi bir kez değil, tekrar tekrar seyredeceksiniz. İzlediğiniz bütün romantik komedileri onunla karşılaştıracaksınız. Ona benzer birçok film seyredecek ama sonunda hep ona geri döneceksiniz.

“Kadın ve erkek arkadaş olamaz.” iddiası zeminine kurulan film, ilişkilerin özünü çözmüş olan ve sürekli sorgulayan gerçekçi Harry ile ilişkilerini
sorgulamayan ve  sorgulanmasından rahatsız olan hayalperest  Sally’nin hikayesi. Fonda, New York ve olağanüstü caz melodileri olan filmdeki dialoglar kadın-erkek ilişkileri üzerine ders niteliğinde..Karakterler o kadar güçlü ki, filmden size geçen duygu akışı, bu filmi  “Film Hafıza”nızın başyapıtı yapıyor.










Harry: “"when you realize you want to spend the rest of your life with somebody, you want the rest of your life to start as soon as possible."






                                                      Filmin Puanı: İMDB:7.7/10. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder